категорії: новина

Олесь Ульяненко помирився з Нацкомісією з моралі і прибере "член" з книжки

теґи: Жінка його мрії, НЕК, Олесь Ульяненко, еротична література, порнографія, сучасна українська проза

Окружний Адміністративний суд Києва 26 листопада затвердив мирову угоду між Національною експертною комісією з питань захисту суспільної моралі та письменником Олесем Ульяненком. Цю інформацію підтвердив літературний агент Ульяненка Євгенія Чуприна, повідомляє "Телекритика".

Сторони домовилися про те, що НЕК відкличе свій висновок, в якому експерти визнають роман "Жінка його мрії" порнографічним, а автор приведе текст книги у відповідність до чинного законодавства.

Для цього він зробить невеликі літературні правки по тексту. За словами літературного агента, з тексту вилучено слова (такі як "кінчати" і "член") та змінено речення "Він засунув їй палець в анус" на "Він ніжно вкусив її за вушко".

Також книжка змінила видавця – замість видавництва "Клуб сімейного дозвілля" її видаватиме "Треант".

Голова НЕК Василь Костицький зазначив, що вважає інцидент з Олесем Ульяненком вичерпаним. "Комісія готує лист до видавців, в якому повідомляє про відкликання експертного висновку", – сказав Василь Костицький.

Нагадаємо, лауреат малої Шевченківської премії письменник Олесь Ульяненко оскаржував рішення НЕК, яким у лютому 2009 року було затверджено експертний висновок, яким роман "Жінка його мрії" визнано порнографічним.

 

весільний відеоператор Львів